ISTORIA

Scopul Societății

Istoria La sfârșitul secolului al 18-lea, a fondat în Bavaria un ordin secret de profesorul de drept canonic Adam Weishaupt (1748-1830), de la Universitatea din Ingostald.
Dupa ce a absolvit Colegiul Iezuitilor si Facultatea de Drept a Universității din Ingolstadt, care Adam Weishaupt a devenit profesor în 1772 în ea. Cu standard prin organizarea a Ordinului Iezuitilor, a căutat să stabilească un „Școala Înțelepciunea secretă“, în care elevii excelent liberi de cătușele tradiției, se va invatat modulele de în afara învățământului universitar. Această organizație secretă numită inițial „Ghilda Sofisticate» (Orden der Perfectibilisten), sau «Ordinul Iluminatilor» (Orden der Illuminaten).

Această școală va avea ca un scop libertătea de gândire (unde la acest moment nu a fost practic), combaterea declinul moral, progresul moral și spiritual și în final îmbunătățirea generală a membrilor și, la urma, omenirilor. Weishaupt a spus că scopul secretul acestei companii a fost de a înțelege valoarea omul prelucrăre spiritului său, de a preveni deteriorarea ideilor lumii și scopurile și, de asemenea, compătimește prin cunoaștere și știință în virtute.

Ordinul a fondat la 1 mai 1776 a avut inițial cinci de membri, Weishaupt și unii studenți. Numele membrilor au fost înlocuite cu alias-uri din istoria Greciei antice. Deci, Weishaupt a fost numit Spartacus, Massenhausen Ajax, Zwack Katon, Knigge Filon etc. De asemenea, diferite orașe și țări au luat numele vechi. Ingolstadt unde a fondat Ordinul numit Eleusis, Munchen Atena Viena Roma, Bavaria „Achaia, Peloponnese Tirol, orașele Freising, Regensburg, Augsburg, Bamberg respectiv Teba, Corint, Nicomedia, Antiohia etc. așa cum se utilizează calendarul Persian. Ianuarie numit Ntimech, Februarie Bimech etc. și în cele din urmă corespondența a ordinului a fost într-un limbaj criptografic.

Ordinul a avut, de asemenea, semne de recunoaştere secrete, esoteric didactic și graduri.
Evoluția ordinului a fost lent. Cu toate acestea, a câștigat mai mulți membri celebri din acea vreme, în Bavaria. Fondatorii si primii care au intrat a luat titlul Aeropagitou.

La 1779 a stabilit organizarea internă a Ordinului, în care a fost împărțit în trei părți: a) Neofytos, b) Minerval (Studentul Diana), c) Iluminatos Minerva. Deasupra acestora a fost „Curtea Supremă de Justiție“, cu Weishaupt ca președinte al Ordinului.
In toate nivelurile și clasele au existat mai multe puncte care au fost luate de la Iezuiți, având în vedere că Weishaupt a fost inițial „Iezuit. Remarcat faptul că în Februarie 1777 in care Weishaupt a fost admis ca membru a Lojei Masonice din «Behutsamkeit» Munich, iar în anul următor în Zwackh Lojia Augsburg.

Dificultatea inițială a extinderii Ordinul avut ca rezultat într-o perioadă de scădere. Apoi a fost gândit de aderare nou fondat Ordinul in Francmasoneria. Prin marchizul Von Constanzo a reușit fondatorii sa primesc de la Marea Lojă din Berlin, licenţă masonic Lodge cu numele «Theodor zum Guten Rat». Aceea Lodge apoi a descrisă ca fiind independentă și încorporată în Ordinul Iluminatilor. La cele J.G. Findel la Lodge a fost inițiată și Weishaupt în 1777. Pe o excursie la Frankfurt și apoi a reușit marchizul Constanzo să se introducă Ordinul și baronul von Knigge sa (1780).

Intrare Knigge, un Mason de educație, Ordinul Illuminati, a dus la progresul și răspândirea. Au intrat câteva noi membri, inclusiv mai mulți dintre cei mai distinși din Germania (conducători, clerici, oficiali guvernamentali, profesori, etc.). Chiar și Goethe a fost inițiat în Ordinul Iluminatilor, și a primit porecla de „Avaris“. Ordinul de asemenea, răspândit în alte țări, cum ar fi Franța, Belgia, Italia, etc.

Von Knigge sa au devenit treptat șef adjunct al Ordinului și tratat Constituția, Riturii și noua structură internă și organizarea incorporând de grade masonice.
La aceasta au existat din nou trei clase dar fiecare conținut mai multe puncte, după cum urmează:

I. Creșă
1. Neofit
2. Minerval
3. Minor Iluminată (Muminatus Minor)

II. Francmasoneria Simbolică
1. Ucenic
2. Calfă
3. Meșter
4. Mai Mare Iluminată (Illuminatus maior) sau Scoția Neofytos
5. Liderul luminat (Iliuminatus Dirigens) Scoția; Knight

ΙΙΙ. Misterii
α) Misterii Mici
6. Priest sau Supervizor
7. Printul sau Regent
β) Misterele Mari
8. Marele Filozof
9. Rex sau Rege
(În procesul revizuit într-o altă structură)

Neofiti erau acceptati cei care fiind, ca aveau crezut că au calificat și a fost de 18 ani. După teste și examene au fost admise în gradul 2 și 3, la fel ca ceilalți, dar puțini ajungeau la 8 și clasa a 9-a, care conținea cele mai profunde și secrete scopurile și aspirațiile Ordinului.

Lucrările în clasele superioare aveau loc in Loja «Theodor Zum Guteo Rat» Munchen, care a mamă Loja. Scopul Iluminaților a fost ridicarea rasei umane, ajutor reciproc și sprijinul membrilor și pentru a atinge gradul maxim de moralitate și virtute pentru a schimba lumea.

In randul membrii au fost clar ascultarea strictă a principiilor Ordinului. Învățătura a constat din trei părți și se referit mai ales la următoarele teme:

1. Regenerarea spiritului, pornind de la conștiința de sine.
2. Credința în dezvoltarea superioară a omenirii.
3. Cunoașterea moralității, cultura de bună și dragoste.
Cu aceste idei a fondat Ordinul Iluminatilor, care a fost dincolo de orice mișcare politică.

Inițial, Weishaupt nu avut nici o opinie specifică privind organizarea internă și, de Rituali, și așa mai împrumutat de la Iezuiți și Vechile Misterii.

Nu avut nici o legatura cu Francmasoneria. O condiție esențială a fost înființarea unei biblioteci științifice mare, impreuna cu un muzeu de Istorie Naturală și de Istorie Logica așa cum se credea că lupta împotriva dușmanilor rațiunii și a umanității se va câștigată numai prin cunoaștere.

Pe măsură ce timpul a continuat se exercita o presiune din multe părți pentru Weishaupt, pentru a da conținutul la mai multe clase. Apoi, a început un angajament mai mare pentru crearea Ritualilor.

Din păcate neînțelegeri între Weishaupt și Knigge a început să afecteze negativ funcționarea Ordinului și în cele din urmă retragerea al doilea din ordinului. Acest lucru a fost o lovitură serioasă la operație, deoarece Weishaupt nu a fost capabil pentru a verifica în mod eficient și a fost răspândit în mod semnificativ. În acelas timp ce Iezuiții și alți preoți au început un război sistematic de exterminare a Ordinului. Chiar dacă ordinul Iezuiților a fost dizolvat de Papa în 1773, acest avut încă foarte mult din puterea mai ales în Bavaria. La dușmani au adăugat multi dintre Masoni, au reacționat unii consilieri din Riglă Bavareze și unii care au motivații personale a dat vina pe Ordinul pentru o acțiune politică.

Aceste atacuri coordonate au adus rezultate Domnitorul Bavariei Karolos Theodoros, influențat de mentorul său Pater Frank - Directorul Rosicrucienilor Circle Munchen -, adoptat în Iunie 1784 decret care interzicea funcționarea societăților secrete. Illuminati a suspendat apoi activitățile lor în Bavaria, dar aceasta nu a le puteți salva. Mulți dintre ei au fost arestați, ofițerii și angajații au fost concediați, chiar și clerul transferat. Weishaupt, a fost demis de la Universitatea din Regensburg și a fugit din oraș.

Odată cu publicarea diverselor documente ale Ordinului Iluminatilor, găsit în Landshut, au intensificat presiunea împotriva lui și a urmat noul decret care impune pedeapsa cu moartea asupra membrilor săi, în cazul în care acest este repornit.

Weishaupt, situat în Regensburg, totuși a fost o țintă de cu nerușinare categorii în timp ce oamenii prințului Bavarez îl urmăreau care tocmai a trecut granița voi fi arestat. Să-l protejeze, a fost angajat în serviciul Doukas Ernestos, astfel, adresat o plângere petru el prințul Bavariei acuza Weishaupt ca infanticid, incestul etc. si cerea eliberarea lui.În cele din urmă, Earl Stolberg, care a preluat conducerea Ordinului ca succesor al Weishaupt, 1785 a ordonat închiderea și acțiunea sa.

Weishaupt a murit în Gotha în 1830.
Interesant este următoarea propoziție despre modul în care și-a imaginat calificările Weissaupt ale unui candidat.
«Cel care nu se închide urechile la tânguirile cu mizerie, nici inima lui la compasiune. Cel care este un prieten și frate al nefericirilor. Cel care are o inimă dispusă să iubească și de fi prieten Cel care rezista adversitate și nu obosesc niciodată pentru a realiza lucrările asumate și nu se teme să depășească dificultățile și sufletul lui este capabil de a capta proiecte mari și, în același timp, este mai mare de arcuri modeste. Cel care de dragul de adevărului și virtuții, disprețuiește huiduielile din mulțime și să fie suficient de curajos pentru a asculta inima lui. Cel care nu se bate joc de slab. Cel care urăște lene. Cel care nu vorbește pe ce cunoștințele sale dar nu le consideră inutile si, în orice caz, consideră că cunoașterea de sine ca fiind superioarea, acest lucru este candidatul potrivit».